De streek

Voor een rustige wandeling, een stevige tocht, te voet of per fiets zit u bij ons op het juiste adres. Verkiest u de streek met de wagen te verkennen dan liggen wij ideaal om het Pajottenland, de Bruegelroute, de taalgrensstreek, de groene gordel rond Brussel te ontdekken. We zijn ook de perfecte uitvalsbasis voor een citytrip naar de hoofdstad van Europa.

Gezellige provinciestadjes als Halle en Waterloo liggen op fietsafstand, net als het kanaal Brussel-Charleroi dat u naar Ronquières leidt langsheen het jaagpad. We liggen vlakbij de fietsknooppunten 49 en 50. Ook voor mountainbikers is dit een prima uitvalsbasis.

Stevige stappers kunnen hun benen strekken op talloze wandelwegen die voor het huis het veld inlopen. De GR 12 komt hier voorbij. Talloze uitgestippelde wandelingen doorkruisen de streek.

Onze grootste troef is zonder twijfel het vlakbijgelegen Hallerbos dat in de lente omgetoverd wordt tot een kathedraal van groene zilverberken met een tapijt van blauwe boshyacinten.

Op historisch vlak valt in de streek ook heel wat te ontdekken: het kasteel van Beersel en het kasteel van Gaasbeek zijn zeker de moeite waard; de Herisemmolen is een pareltje van industrieel erfgoed; de basiliek van Halle werd prachtig gerestaureerd.

Het Provinciedomein van Huizingen met zijn prachtig aangelegd park met vijver, zwembad en speelpleinen is zeker een bezoek waard.

Op culinair vlak wordt u hier ook verwend, niet in het minst de bierliefhebbers. Kriek en geuze vinden hier namelijk hun oorsprong. Wij verwijzen u graag naar enkele smakelijke adresjes voor een snelle hap of een gastronomische maaltijd.

Wat u ook wenst, wij helpen u graag bij het plannen van uw uitstappen.

Halle


Waterloo


Hallerbos


Kasteel van Gaasbeek